vegánsky & bezlepkový recept
Množstvo na 12 stredne veľkých burgerov - príprava asi 35 minút
1 konzerva fazule (zbavená nálevu a prepláchnutá)
1 konzerva bielej fazule (zbavená nálevu a prepláchnutá)
1 veľký sladký zemiak (zbavený šupky a nakrájaný)
1 stredný zemiak (zbavený šupky a nakrájaný)
1/2 pohára mrazeného hrášku (rozmrazený pred prípravou jedla)
2 štiplavé zelené čili papriky jemne nakrájané
2 strúčiky cesnaku na jemno nakrájaný
1 cibuľa na jemno nakrájaná
1 čl sušeného rozmarín
1 pl sušeného tymiánu
1/2 čl čierneho korenie
1/2 cup bezlepkovej múky (alebo inej)
Postup:
1. Na panvici s vriacou vodou povarte nakrájaný zemiak a sladký zemiak, bielu a sladké zemiaky a varte po dobu 10 minút, vylejte prebytočnú vodu a popučte na kašu.
2. Predhrejte rúru na 180 stupňov Celzia a poukladajte na 2 plechy papier na pečenie.
3. Pridajte cibuľu, chilli, cesnak, rozmarín, tymián, čierne korenie a pol konzervy bielej fazule a pol konzervy obyčajnej fazule do mixéra a rozmixujte do hladka.
4. Vo veľkej mise dobre rozmačkajte zvyšnú polovicu obyčajne i bielej fazule spolu s hráškom, pridajte zmes z mixéra spolu so zemiakovou kašou a jačmennou múkou a dobre premiešajte dohromady.5. Pomocou navlhčených rúk, vytvarujte zo zmesi 12 burgerov a ukladajte ich na plech s papierom na pečenie a pečte v rúre po dobu 15 minút, a potom obráťte a pečte ešte 5 minút.
HOTOVO !
* Vydržia výborne zakryté v chladničke, takže ich môžete podávať na ďalší deň na obed či večeru.
Ako prílohu môžete podávať zemiaky ochutené rascou. 2 stredne veľké zemiaky, olúpete, nakrájate a 5 minúť povaríte v parnom hrnci, posypete 1 a pol pl rascou a 1/2 čl čiernym korením a následne pečiete v rúre 30 minút za občasného premiešania pretrasením, tak aby sa upiekli rovnomerne.
Môžete ich servírovať aj s vašou obľúbenou prílohou či napr. šalátom atď.
z originálu: http://myinspiration.tv/herbed-potato-bean-burgers/
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára