2 osoby, príprava 40 minút |
- 1 šálka pšeničného bulguru
- 2 šálky zeleninového vývaru
- ½ lyžičky rasce
- 1 lyžička mletého čili
- 2 strúčiky cesnaku nakrájané nadrobno
- 1 lyžička čerstvo nastrúhaného zázvoru
- 1 konzerva cíceru alebo približne 1 a ¾ šálky namočeného cíceru (aspoň 4 hodiny namočený)
- 1 konzerva nakrájaných paradajok resp. 1 a 1 ¾ šálky
- 2 šálky nakrájanej maslovej tekvice (odstráňte a orestujte semienka na ozdobenie)
- 2 červené cibule nakrájané nadrobno
- 4 sušené nakrájané marhuľe
- 1 lyžička rasce
- ½ lyžičky kajenského korenia
- ½ lyžičky šafránu
- 1 lyžička kurkumy
- ½ lyžička mletého koriandra
- 2 šálky baby špenátu
Lupienky zo sladkých zemiakov
- 1 stredný sladký zemiak, ošúpaný a nakrájaný na tenké plátky
- 1 lyžička rozmarínu
- čierne korenie
- 1 polievková lyžica tahini pasty
- 1 lyžička mätovej omáčky
- 1 polievková lyžica vody
- Predhrejte rúru na 180°C a pripravte si plech na pečenie
- Ošúpte a nakrájajte sladké zemiaky na plátky, ktoré poukladáte na plech na pečenie, posypete rozmarínom a čiernym korením. Vložte do rúry a pečte 20 – 25 minút do chrumkava.
- Pripravte si bulgur pšeničný (alebo quinoa pre bezlepkovú verziu, vložte do panvice s 2 šálkami zeleninového vývaru, rascou a mletým čili. Priveďte do varu, stíšte oheň a duste 5 minút, vypnite oheň, prikryte a nechajte dôjsť 15 – 20 minút, potom opatrne premiešajte, aby sa jednotlive zrná oddelili.
- Zeleninu pripravíte na hlbšej panvici. Na strednom ohni zohrejte 2 polievkové lyžice vody, pridajte cesnak, zázvor a červenú cibuľu, varte 3 minúty. Pridajte rascu, kajenské korenie, šafrán, kurkumu a mletý koriander a premiešajte. Pridajte cícer, nakrájané paradajky, maslovú tekvicu a marhule, spolu premiešajte, tak aby vznikla rovnomerná zmes a varte 15 - 20 minút, nakoniec pridávajte postupne baby špenát a varte chvíľu kým zmäkne.
- Pred servírovaním pridajte bulgur k zelenine a premiešajte, na tanieri ozdobte nakrájanými čiernymi olivami a opraženými tekvicovými semienkami. Pridajte na okraj trochu baby špenátu a zopár zemiakových lupienkov. Pokvapkajte tahini dresingom.
Dobrú chuť :-)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára