(vegánska & bezlepková)
Pre 8 osôb - čas prípravy 90 minút (vrátane chladenia)
2 šálky múky s kypriacim práškom (bezlepkovej)
3 polievkové lyžice kakaa
4 polievkové lyžice javorového sirupu
1 čajová lyžička škorice
3 polievkové lyžice vegánskeho margarínu (rozpusteného)
1 lyžička jablčného octu
1/5 šálky vody
1/4 vegánskych čokoládových lupienkov alebo iných ozdôb
1/4 vegánskych čokoládových lupienkov alebo iných ozdôb
Poleva
1/4 šálky vegánskeho margarínu
1 polievková lyžica Vašej obľúbenej instantnej kávy zmiešanej s 1 čajovou lyžičkou vody
1/2 polievkovej lyžice javorového sirupu
3 šálky práškového cukru
Hrsť lupienkov z tmavej čokolády na dekoráciu
Postup: 1. Predhrejeme rúru na 170°C a jemne vymastíme olejom formu na koláč
2. V malej miske zmiešame rozpustený margarín, javorový sirup, jablčný ocot a vodu. Potom v inej väčšej mise zmiešame múku s kypriacim práškom a škoricu a pridáme do druhej misky a spolu zmiešame, pridáme čokoládové lupienky a poriadne premiešame na hladké cesto, nalejte do formy na koláč a pečieme 30 - 40 minút až kým špáradlo zostane čisté pri zabodnutí do cesta. Opatrne vyberte koláč z formy a nechajte ho úplne vychladnúť (inak sa poleva roztopí).
3. Na polevu vyšľahajte spolu vegánsky margarín a práškový cukor, následne pomaly všľahajte kávu a javorový sirup, uistite sa, že poleva je pekná a hutná aby sa ľahko dala rozotrieť okolo koláča, potom môžete pridať čokoládové lupienky ako dekoráciu podľa Vášho vkusu, alebo nechajte bez dekorácie, aj tak je to chutné.
Koláč vydrží v chladničke niekoľko dní, ak Vám zostane.
z originálu:
Chocolate Cake with Coffee and Maple Frosting, outrageously simple birthday cake idea
Ak by bol každý vo veku 8 rokov na celom svete učený ako meditovať, odstránili by sme násilie zo sveta v rámci jednej generácie. (Dalai Lama) |
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára