štvrtok 25. júla 2013

Čokoládová torta s kávou a javorovou polevou, jednoduchý nápad na narodeninovú tortu



 (vegánska & bezlepková)

Pre 8 osôb - čas prípravy 90 minút (vrátane chladenia)
2 šálky múky s kypriacim práškom (bezlepkovej)
 
3 polievkové lyžice kakaa

4 polievkové lyžice javorového sirupu

1 čajová lyžička škorice

3 polievkové lyžice vegánskeho margarínu (rozpusteného)

1 lyžička jablčného octu
 
1/5 šálky vody

1/4 vegánskych čokoládových lupienkov alebo iných ozdôb

Poleva

1/4 šálky vegánskeho margarínu

1 polievková lyžica Vašej obľúbenej instantnej kávy zmiešanej s 1 čajovou lyžičkou vody

1/2 polievkovej lyžice javorového sirupu

3 šálky práškového cukru

Hrsť lupienkov z tmavej čokolády na dekoráciu

Postup:
1. Predhrejeme rúru na 170°C a jemne vymastíme olejom formu na koláč 

2. V malej miske zmiešame rozpustený margarín, javorový sirup, jablčný ocot a vodu. Potom v inej väčšej mise zmiešame múku s kypriacim práškom a škoricu a pridáme do druhej misky a spolu zmiešame, pridáme čokoládové lupienky a poriadne premiešame na hladké cesto, nalejte do formy na koláč a pečieme 30 - 40 minút až kým špáradlo zostane čisté pri zabodnutí do cesta. Opatrne vyberte koláč z formy a nechajte ho úplne vychladnúť (inak sa poleva roztopí).

3. Na polevu vyšľahajte spolu vegánsky margarín a práškový cukor, následne pomaly všľahajte kávu a javorový sirup, uistite sa, že poleva je pekná a hutná aby sa ľahko dala rozotrieť okolo koláča, potom môžete pridať čokoládové lupienky ako dekoráciu podľa Vášho vkusu, alebo nechajte bez dekorácie, aj tak je to chutné.

Koláč vydrží v chladničke niekoľko dní, ak Vám zostane.

z originálu:
 
Chocolate Cake with Coffee and Maple Frosting, outrageously simple birthday cake idea 

Ak by bol každý vo veku 8 rokov na celom svete učený ako meditovať, odstránili by sme násilie zo sveta v rámci jednej generácie. (Dalai Lama)

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára