sobota 5. októbra 2013

Misa kelu s quinoa pilafom


Misa kelu s quinoa pilafom 

2-4 porcie

Zloženie
• 2 šálky osolenej vody

 • 1 šálka quinoa
• 1 hlávka kelu, opláchnutá, odstránené „rebrá“ a nakrájaná na drobno
• kôra z 1 citróna a šťava z 1 citróna
• 1 lyžica oleja z vlašských orechov (môžete nahradiť iným orechovým olejom alebo olivový olej)
• 1/4 šálky rozdrobeného syru feta
• 3 lyžice opekaných píniových orieškov
• 2 jarné cibuľky, nakrájané (zelené aj biele časti) 

soľ a korenie

 
Postup:

1. Priveďte osolenú vodu k varu v prikrytom hrnci. Pridajte quinoa, zakryte a znížte oheň, tak aby jedlo zovrelo. Nechajte vrieť na miernom ohni 10 minút.

2. Pridajte kel, navrstvite listy na vrch quinoa. Zakryte a varte ďalších 5 minút. Prikryte a nechajte vrieť ďalších 5 minút. Vypnite oheň, ponechajte prikrytý hrniec na sporáku. Nechajte kel s quinoa dôjsť ďalších 5 minút. Jedlo je hotové, keď po vsiaknutí všetkej vody do jedla a quinoa aj kel sú mäkké. Ak je quinoa stále v strede tvrdá, pridajte trochu vody a nechajte dôjsť (prikryté) parou dlhšie.

3. Medzitým vo veľkej servírovacej mise zmiešajte citrónovú kôru, polovicu z citrónovej šťavy, olej, syr, píniové oriešky a jarnú cibuľku.

4. Navrstvite quinoa pilaf s kelom do misy a pridajte zmes. Premiešajte. Pridajte zvyšok citrónovej šťavy, soľ a korenie podľa chuti. 


Dobrú chuť ! :-)

 

Originál receptu: One Hungry Mama


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára